Cine a paradit Parada Ploiestiului, de Ziua Nationala?

Cine a paradit Parada Ploiestiului, de Ziua Nationala?

Un program nerespectat, mai multe balbe decat la orice parada, omisiuni importante si, in general, o brambureala care a facut ca evenimentele dedicate Zilei Nationale sa lase un gust amar ploiestenilor. Myploiesti.ro face o scurta trecere in revista a principalelor motive care au dus la acest esec, toate insotite de imagini elocvente.

1. Programul. Primaria Ploiesti si Garnizoana Ploiesti, desi fac parada asta de cel putin zece ani in comun, nu s-au putut intelege asupra orei defilarii. Asa s-a facut ca oamenii s-au pregatit pentru ora 13.00, iar la ora aceea parada se incheiase deja. Explicatiile nici nu mai conteaza. Postarea agramata a primarului conteaza? Sigur. Mesajul "ei sunt de vina, nu eu", cand acuzatia merge spre cineva care nu are voie sa se apere, public? Conteaza. 

* Virgula de dinainte de "ceremonialul militar a fost stabilit" nu are de ce sa fie acolo

** Scuzele se prezinta, nu se cer. De cerut se cere iertare.

**************

2. Zecile de oficiali care au purtat pe piept, chiar la aniversarea a suta de ani de la infiintarea Romaniei moderne, cocarde tricolore gresite. Unii dintre ei au contribuit din plin la evidentierea erorii de protocol purtandu-se ca la meci: hlizituri, strambaturi, ras sonor, cascat. 

 

* cocardele stupide au fost facute de Primaria Ploiesti, ai detalii AICI.

** pozele au fost preluate si de pagina www.facebook.com/cocardatricolora 

**************

3. Daca tot s-a mutat parada mai spre centru fata de anii trecuti, nu era o idee rea sa se dea jos toate panourile publicitare stradale. Simbolurile militare si cele nationale n-ar mai fi arata ridicol.

* 80% din afisajul publicitar ploiestean este in afara legii, de ani de zile, cu complicitatea tuturor partidelor si institutiilor publice cu atributii in domeniu.

**************

4. Nu s-a luat in calcul nici folosirea de dispozitive de indepartare a pasarilor din zona centrala, tinand cont ca urma o demonstratie aeriana la joasa inaltime, deasupra celor cateva mii de curiosi care s-au aflat, fara sa stie, intr-un pericol serios.

 

* dispozitivele cu ultrasunete si/sau lumina led sunt deja banale si la fel de banala e folosirea lor. La Primaria Ploiesti nu s-a auzit, insa, de ele.

**************

5. O eroare de regie a avut loc cand a inceput deplasarea mijloacelor de lupta. Cele militare au lasat un nor de fum gros, prin care vehiculele politiei, care au urmat dupa ele, abia s-au vazut. Pozele de mai jos sunt elocvente.

**************

6. Un alt lucru la care oficialii nu s-au gandit cand au mutat parada in centru: gropile si denivelarile din asfalt. Cand o coloana masini trece cu viteza mica, iar mii de oameni se uita la ea, ghici ce mai observa: asfaltul prost, care se intinde ca plastilina, chiar in centrul orasului. Asta da mesaj de Centenar, nu?

**************

7. Inca un lapsus major: cineva a uitat sa cumpere fumigene in culorile tricolorului, pentru formatia de avioane care a evoluat pe cerul Ploiestiului. Sau de Centenar nu se merita?

Cam asta a fost parada la 100 de ani de Romania: ceva meschin si ieftin, cu destule erori cat sa para penibila si, mai presus de toate, la alta ora decat cea promisa. 

**************

Daca ai facut si tu fotografii cu lucruri pe care nu-ti place sa le vezi pe strazile Ploiestiului, trimite-ni-le pe facebook

 

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework