povestea fratilor Parfum din Braila, povestita chiar de Mihai Tudose

povestea fratilor Parfum din Braila, povestita chiar de Mihai Tudose

Fostul premier Mihai Tudose a venit azi, la Ploiesti, la o intalnire cu activul de partid al Pro Romania Prahova. Nu radeti, asa scrie, asa se citeste. Cum partidul nu are candidati pregatiti pentru alegerile locale, nici la Primaria Ploiesti, nici la Consiliul Judetean Prahova, iar restul informatiilor difuzate astazi de tandemul Tudose-Rebega (Laurentiu Rebega, presedintele Pro Romania Prahova), evenimentul de astazi s-ar fi soldat cu zero stiri. 

Asta daca fostul premier n-ar fi ce este: un tip care pare ca tocmai a terminat o ciorba de burta si e gata sa se apuce de un sprit.

Este, probabil, cel mai dezinhibat om politic al momentului. Solemnitatea, eticheta, atitudinea - nu-l intereseaza deloc. Fumeaza cracanat, cu o mana in buzunar si cu burta relaxata, nu supta. Intra in vorba cu oricine, face poze cu oricine. Pe scurt: pe om il doare fix in basca de (orice) context.

Asa am si obtinut de la el trei informatii deloc valoroase, dar savuroase. 

  1. De ce se da cu un septar de lux, desi este unul din liderii unui partid de stanga. 
  2. Daca e sau nu moldovean.
  3. Ce s-a intamplat cu cel mai mic dintre fratii Parfum. 
  4. Sa le luam, insa, in ordine.

1. BMW-ul

Mihai Tudose a venit la intalnirea de la Ploiesti cu ultimul racnet de BMW seria 7, doldora de optiuni si de gadget-uri. Avea chiar stroboscoape, in masca, o dotare considerata de catre Politie ca fiind ilegala pentru majoritatea masinilor din Romania. "Am venit cu BMW-ul asta pentru ca asa spune legea, e ... Camera Deputatilor, ... e masina SPP", a spus Tudose. 

Nu am cum sa verific daca BMW-ul cu numarul B27DKE apartine SPP. Stiu, insa, ca in 2016, SPP a cumparat de la Automobile Bavaria masini in valoare de 3 milioane de euro, fiecare din ele fiind "de clasă superioară, cu o putere minimă de 450 CP, aceleraţie de la 0 la 100km/h de maxim 5 secunde, dotata cu girofar, stroboscop şi instalaţie de avertizare sonoră". 

Nu cred, insa, ca cineva de la Camera Deputatilor l-a obligat pe Tudose sa vina la Ploiesti cu BMW-ul. Din ce stiu eu, un deputat merge cu masina de cabinet parlamentar. Tudose e deputat de Braila, deci putea veni cu un Logan alb de Braila. 

********

 

2. Moldoveanul ascuns in Mihai Tudose.

Daca-l asculti cu atentie pe Mihai Tudose, remarci diftongi moi si accente ciudate, specifice dulcelui grai moldovenesc. Tudose, insa, neaga asa ceva: "Tata e din Bucuresti, mama e din Braila, iar Braila nu e in Moldova, ci in Tara Romaneasca. Uite, aici e Siretul, asta e Galatiul, asta e Vrancea, iar Braila e dincolo de Siret", mi-a desenat Mihai Tudose harta geostrategica a Brailei in praful de pe geamul unui Opel.

 Arata foarte satisfacut cand a terminat. Parea ca a demonstrat ca Siretul nu este un simplu rau, ci o veritabila bariera etnica si lingvistica, dincolo de care nu poate exista picior de moldovean. Ma rog, fiecare cu ce-l motiveaza...

 

********

3. Povestea fratilor Parfum.

Nu mai stiu cum a venit vorba. De fapt, la Tudose nu stii nimic din ce-o sa se intample. Acum aprinzi o tigara langa el, acum vine vorba de fratii Parfum: "Eu am copilarit chiar peste drum de port. Serios, n-aveam case peste drum, ci dane portuare. Si aveam niste vecini, fratii Parfum. Trei. Doi gemeni mai mari cu vreo cinci ani, care ... ca la Braila, mai o talharie, mai o nenorocire, una doua ii lua si ii ducea la reeducare prin munca in port. Ala micu', de varsta cu mine, Stefan, era asa, mai... cum sa zic, parea ca-l cantaresti la bijutier, in puncte, nu pe cantar, in kilograme. Nu se lua nimeni de el, niciodata, ca avea fratii aia periculosi. Bai, si o data ma intalnesc cu Parfum asta micu", vanat tot. "Ce-ai patit, ma?", l-am intrebat. "Bai, m-am intalnit cu unii care nu stiau cat sunt de smecher si m-au batut tare de tot".

Ce era sa zic? O asemenea poveste nemaipomenita, demna de fratii Grimm... Noroc ca au venit niste oameni de la Pro Romania Prahova sa-l roage sa faca o poza cu el. Tudose s-a supus, nu inainte sa zica: "Numa' barbati? Niste tipe n-ati gasit si voi?"

Cum oamenii erau extrem de emotionati de faptul ca nu sunt tipe, le-am facut poza chiar eu, cu telefonul unuia dintre ei.

********

A urmat conferinta de presa, care, din punctul meu de vedere, a fost un esec. Aceleasi consideratii antiDragnea, aceeasi poveste cu targetarea nehotaratilor... Nu numai Mihai Tudose s-a plictisit ingrozitor, ci si eu. Noroc ca mi-a iesit, aproape din prima, ceva ce fac cu toti politicienii pe care-i prind la Ploiesti. Le fac "poza de puscarie". Toate partidele prezente la Ploiesti, au, inevitabil, un rollup sau un spider cu sigla partidului, numele partidului si sintagma "organizatia Prahova". Daca te asezi corect, poti fotografia protagonistii unui eveniment avand in spate cuvantul "Prahova", din care, daca-i ascunzi prima litera, poti obtine numele celei mai populare puscarii din Romania: Rahova. Am poze similare cu Basescu, Udrea, Ponta, Dragnea ...cu toti. Cu Mihai Tudose nu aveam. Pana azi. 

 ********

Atat de la Ploiesti, in criza totala de stiri cu partidul Pro Romania. Revenim, cand apare ceva interesant. Cat despre Mihai Tudose: daca-l mai nominalizeaza cineva, vreodata, la vreo functie publica, putem emigra, linistiti, cu totii. 

********

[mai multe fotografii cu vizita lui Mihai Tudose la ProRomania Prahova gasiti pe [www.facebook.com/MyPloiesti]

 

 

 

 

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework