Menu
Tablet menu
myPloiesti

myPloiesti

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Website URL:

Iohannis vine la Ploiesti, luni, 18 noiembrie

Luni, 18 noiembrie 2019 Președintele României Klaus Iohannis va efectua o vizită în Municipiul Ploiești, unde se va întâlni cu simpatizanții si membrii Partidului Național Liberal la Sala Sporturilor Olimpia Ploiești la ora 17:00. Accesul în sala se va face până la ora 16:30. Înainte de începerea reuniunii, președintele va răspunde la câteva întrebări ale presei în holul de acces al salii.

Anuntul a fost facut de primarul Ploiestiului pe pagina sa de facebook.

 

Doua manuale nescolare se lanseaza pe 30 octombrie la Eden Garden Ploiesti

"Manual de Fotografie cu Telefonul" și "Manual de Jocuri Vechi-Vechi-Vechi" sunt pretextul celei de-a doua întâlniri din seria #Vin_cu_Cărți. O să se întâmple tot la Eden Dream Garden, cu implicarea celor de la Purcari Wines.

*** "Manual de Fotografie cu Telefonul" este o carte de mură-n'gură în materie de fotografie, cu sute de pagini color cu sfaturi, imagini, ponturi și scheme care te vor ajuta nu doar să faci cea mai bună fotografie posibilă, ci și să pozezi unui fotograf amator ca și cum ai avea pregătire de fotomodel.
[ disponibila doar aici: http://bit.do/foto_cu_telefonul ]

*** "Manual de Jocuri Vechi-Vechi-Vechi" este o incursiune tulburătoare in vremurile in care copiii, lipsiți de telefon, tabletă și televizor, erau siliți să se joace unii cu alții ca niște psihopați.
[ disponibila doar aici: http://bit.do/jocuri_vechi_vechi ]

Dacă la precedentul eveniment am pregătit #o_sută de obiecte retro-vintage pe post de cadouri, acum vor fi #două_sute de astfel de daruri, puse în patru cufere mici și mari dar toate vechi cât cuprinde, care se vor da, la final, prin tragere la sorți.
Evenimentul va fi o ocazie și să vă îmbogățiți biblioteca cu:
- cărțile (pentru tipi) din seria Strabunicii
- cărțile (pentru tipe) din seria Tipul din filme nu există
- cărțile pentru copii scrise de Motanul Ghenă

Motanul gasit la o ghena din Ploiesti a scris a cincea carte

"Manual de Jocuri Vechi-Vechi-Vechi" este cel mai recent titlu semnat de Ghena, motanul gasit acum trei ani printre gunoaie si adoptat. Este a cincea carte semnata de motanul Ghena si primul manual pe care copiii il vor indragi. Pentru ca este plin de jocuri demult uitate, prezentate sub nume ca Amețilă, Balaurul, Cenușăresul, Cântăciosul, Cuvântătorul, Edison, Fazanul Nebun, Mate-Mate, Povestitorul, Silabizatorul, Sultanul, Srevni.  

"Copiii de azi se joacă singuri cu jucării, sau stau cu orele privind câte un device, din cauza noastră. Nu numai că i-am lăsat să facă asta, dar nici nu am jucat cu ei jocurile copilăriei, nici nu le-am "tradus" acele jocuri pe limba lor. I-am încurajat să nu se cunoască prin joc, să nu lege prietenii, să nu simtă la comun bucuria unei victorii sau ciuda unei înfrângeri. Putem să ne salvăm copiii de digitalul care da dependență dacă le dăm pe mână niște jocuri nici prea grele dar nici ușoare, nici foarte complicate dar nici simple-simple. Jocuri care să le stimuleze nu doar două degete, ci și inteligența, creativitatea, viteza de reacție, motricitatea, ambiția, spiritul de echipa, modestia, rabdarea, rezistenta la efort".

"Manual de Jocuri Vechi-Vechi-Vechi" este o incursiune tulburătoare in vremurile in care copiii, lipsiți de telefon, tabletă și televizor, erau siliți să se joace unii cu alții ca niște psihopați".

"A luat cartea și într-o juma de ora ne-a închis televizorul și ne-a invitat la joacă. Patru ore! Pe urmă ne-a făcut orar de joacă cu el până în decembrie. Nevasta-mea îți mulțumește din suflet".

"M-am uitat pe carte, până să ajung acasă la aia mica. Este foarte tare, câteva o să le iau, modific și folosesc la următorul teambuilding".

"Felicitări. Sor'mea e educatoare și spune că selecția de jocuri e senzațională".

[ cartea este disponibila doar aici: http://bit.do/jocuri_vechi_vechi ]

cine conduce USR Prahova

Sâmbătă, 28 septembrie 2019 în cadrul Conferinței Județene a fost aleasă conducerea filialei USR Prahova pentru următorii 2 ani. 

-Președinte:
Mihai Polițeanu

-Membri Biroul Județean:
1. George Marussi
2. Felix Bulearcă
3. Cristian Apostol
4. Adrian Rotaru
5. Costel Andreescu
6. Magdalena Trofin
7. Mihai Neagu
8. Magda Godeanu

 

Parcul Municipal Ploiesti, laudat de hotnews.ro - VIDEO

În primăvara lui 2016 se inaugura Parcul Municipal Vest, o investiție de peste 15 milioane euro care se voia a fi cel mai mare parc din Ploiești, dar era doar un ogor ușor amenajat unde nu mergea nimeni și unde nu era umbră. Nici în prezent nu este umbră, dar foarte multe s-au schimbat în bine și în week-end-uri parcul este plin de lume. Pentru umbră mai avem de așteptat câțiva ani, dar parcul a devenit unul dintre cele mai bine îngrijite din Ploiești, deși părea greu de crezut că se va ajunge aici. Dacă acum doi ani parcările erau goale în week-emd, acum sunt și zile când sunt pline, dar numai când temperatura este suportabilă (20 - 30 de grade) Și locurile de joacă, renovate de curând, sunt pline în week-end. Marele of al directorului parcului este în prezent că nu vine niciun ajutor de la Consiliul Local. Parcul are 54 ha. Spre comparație, Cișmigiu are 16 ha, iar Herăstrău, 187 ha. 

HotNews.ro a scris de câteva ori despre acest parc ”fantomă” care a fost inaugurat cu o săptămână înainte de alegerile locale din iunie 2016, deși nu era nici pe departe gata. Parcul de lângă Gara de Vest nu doar că nu avea pic de umbră, ci era cu totul inutil: era greu să ajungi la el, majoritatea obiectivelor erau nefuncționale și nu exista nici măcar un chioșc. Era neîngrijit, neterminat și neinteresant și un simbol trist pentru cât de prost sunt gestionate investițiile pe bani europeni. Parcul este reprezentativ pentru multe investiții din România: proiectul pe bani europeni a fost prost gândit și luptele politice din județul Prahova și-au spus și ele cuvântul în neglijarea parcului după imaugurare. Apoi, faptul că parcul începe să își revină reprezintă o excepție într-un Ploiești plin de gunoaie din cauza certurilor dintre firma de salubritate și Primărie. Mai mult, cele mai importante parcuri din oraș sunt neîngrijite, inclusiv parcul de la Sala Olimpia unde este umbră, dar unde este mare nevoie de modernizări. Parcul a fost pe larg prezentat de presă ca fiind unul dintre proiectele pe bani europeni foarte prost gândite, au apărut întârzieri în implementare, iar după inaugurare parcul s-a tot degradat timp de peste un an, mai ales că nu erau suficienți angajați să se ocupe de el.

SURSA

METAPHYSICS cu VICENTE HECA, la Muzeul de Arta Ploiesti

Vineri, 4 octombrie 2019, la ora 14.00, va avea loc la Muzeul Județean de Artă Prahova Ion Ionescu-Quintus, din Ploiești, B-dul Independenței nr.1, vernisajul expoziției de pictură METAPHYSICS a artistului plastic VICENTEHECA (Spania). Artistul despre sine: „În picturile mele am în vedere obiecte aparent neînsuflețite –sticlă marmorată, hârtie încrețită, pietricele mici, bucăți de lemn, lucruri găsite pe mare, modelate de trecerea timpului, de apă, de aer, obiecte care ne povestesc despre existența lor, realizate pe un fundal cenușiu plat, care contrastează cu textura lor delicată pictată în stil hiperrealist. Acest contrast între o suprafață plană și alte texturi este deosebit de puternic atunci când pictez hârtie sau material încrețit, împărțind astfel tabloul în două zone complet delimitate, oferind o perspectivă estetică și modernă asupra sensului dualității umane. Este modul meu poetic și actual de a reprezentayin și yang. Sfera sau sticla marmorată găsită în aproape toate tablourile mele reprezintă link-ul care leagă elementele întregii opere și simbolizează ființa umană. Fiecare spectator, studiind în profunzime semnificația acestuiobiect-simbol, în diferite circumstanțe va descoperi și descifra mesajul într-un mod personal, diferit de cel al artistului, transformând astfel spectatorul într-un creator.“

Vicente Hererro (Heca) este absolvental Școlii Superioare de Arte Frumoase din San Carlos, Valencia, Spania, unde se licențiază ca profesor de desen. Urmează apoi cursurile de la Brooklyn MuseumArt School, New York Alpha Holographics și Secția de Arte Plastice a Universității Politehnice din Valencia, pe care o absolvă cu teza „Tehnici de holografie: aplicarea lor în artă“. Ulterior își desăvârșește cunoștințele pedagogice laInstitutul de Științe ale Educației. Pentru mult timp a predat desenul și pictura în Spania, Germania, U.S.A. și Republica Dominicană – unde a fost beneficiarul unei rezidențe artistice - fiind apoi pe rând: director AEDAL Espacio de Arte, Valencia; curator la Valencia Jardín de Arte, iar actualmenteeste Director și co-proprietar al Eka&MoorArt Gallery, Madrid, Spania. Vreme de peste patru zeci de ani a desfășurat o bogată activitate artistică, participând la numeroase Târguri Internaționale de Artă, expoziții personale sau de grup, în galerii sau în muzee din Europa, America de Nord și America de Sud. Lucrările sale se găsesc în numeroase muzee, colecții, sau instituții din lume (Muzeul de Artă Contemporană Mallorca, Spania, Muzeul de Artă Modernă din Santo Domingo, Republica Dominică, Colecția C. Guggenheim, Pinacoteca Universității Autonome din Sinaloa, Mexic, Banca Regală a Canadei, pentru a enumera doar câteva dintre ele). Este câștigătorul prestigiosului premiu „Reina Sofia“ al Fundației Regale a Spaniei, care patronează Muzeul de Artă Contemporană „Reina Sofia“ din Madrid. MascaroPassarius, profesor al Academiei Regală de Arte Frumoase din Madrid și critic de artă socotește că: „Unul dintre cei mai buni pictori hiperrealiști actuali din Spania este fără îndoială Vicente Heca“.

Povesti din Ploiesti - Injurata pentru ca i-a spus sa nu mai urineze in public

 

În timpul activităților de monitorizare a zonei adiacente Liceului Tehnologic Administrativ şi de Servicii “Victor Slăvescu” , în cursul zilei de miercuri, 02.10.2019, în jurul orei 07.55, un echipaj de polițiști locali a fost sesizat de către o elevă cu privire la faptul că a fost agresată verbal de o persoană de sex masculin, care își satisfăcea nevoile fiziologice pe spațiul verde.

Polițiștii locali au acționat imediat pentru reținerea bărbatului, identificat potrivit semnalmentelor comunicate de tânără. Numitul A.I., în vârsta de 62 de ani, a fost predat lucrătorilor Secției nr. 4 Poliție, pentru continuarea cercetărilor.

Alex Velea in noul spot impotriva traficului de persoane - VEZI VIDEO

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a lansat campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin cerşetorie, DĂ-I LIBERTATE! NU-I PLĂTI EXPLOATAREA!, în cadrul conferinţei de la Bucureşti, din data de 03.10.2019.

 

Conferinţa a reunit reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor ce activează în domeniul anti-trafic şi a marcat lansarea celei de-a treia campanii din cadrul proiectului ROFSIP2016OS5A10P02 Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor, axată pe componenta prevenirii traficului de persoane în scopul exploatării prin cerșetorie.

 

Campania se derulează în perioada octombrie 2019 – mai 2020, A.N.I.T.P. având ca parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România.

 

Imaginea campaniei este cântăreţul Alex Velea, care a moderat atât filmul documentar, cât şi spotul campaniei.

 

Ploiesteni amenintati in piata cu cutitul

În data de 04 octombrie 2019, în jurul orelor 18:15, un echipaj auto a fost sesizat de paznicul Pieței Malu Roșu despre faptul că a fost amenințat cu cuțitul, atât el cât și cetățenii din piață, de către două persoane care au părăsit zona cu puțin timp în urmă.

Procedând la verificarea zonei imediat apropiate, polițiștii locali au depistat și interceptat persoanele în cauză, numiții P.A.T., în vârstă de 33 de ani și P.F.A., în vârstă de 49 de ani, ambii domiciliați în Ploiești. În urma controlului corporal, s-au găsit asupra numitului P.A.T. două cuțite tip briceag (aprox. 25 – 30 cm).

La fața locului s-au prezentat și două echipaje din cadrul Secției nr. 2 Poliție. Persoanele în cauză, care se manifestau violent, au fost încătușate și transportate la secția de poliție, fiind predate lucrătorilor acesteia, în vederea continuării cercetărilor.

Cand si de unde pleaca cursele gratuite spre Therme

Therme a introdus din 3 septembrie opt curse zilnice gratuite, care vor face legătura cu Ploieștiul. Astfel, ploieștenii vor avea la dispoziție transport gratuit, dus-întors, spre centrul de wellness. Plecările/sosirile au capăt de linie stația Coreco de la Gara de Sud, iar autobuzele vor opri, pe traseu, și pe DN 1, în dreptul Primăriei Bărcănești, dar și la Snagov, în dreptul stației Petrom.

Abonează-te la acest feed RSS
Style I Style II Style III