Menu
Tablet menu

BAT baga 800 milioane euro în fabrica din Ploiești

British American Tobacco (BAT), cea mai mare companie de tutun din România, anunță că va investi 800 de milioane de euro în următorii 5 ani în fabrica din Ploiești. Investiția, care va genera într-o primă etapă 200 de noi locuri de muncă în România, va permite extinderea produsului inovator de încălzire a tutunului - glo - în Europa, începând cu a doua jumătate a anului 2018. O nouă hală de producție va fi construită de la zero pentru fabricareaNeostik-urilor, consumabilele din tutun care funcționează cu dispozitivul glo. În total, spațiulnou-creatde producție va avea o suprafață totală de peste 7000 de metri pătrați.Fabrica din România va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa, dovadă a angajamentului și ambiției BAT de a transforma industria tutunului printr-o gamă de alternative cu potențial de risc redus pentru fumători. De asemenea, investiția va creșteși capacitățile de producție a țigaretelor tradiționale. „Suntem mândri că fabrica noastră din Ploiești va deveni un centru european strategic pentru producerea și exportul de Neostik-uri pentru dispozitivul nostru inovator de încălzire a tutunului - glo. Creștem producția pentru a susține lansările de glo în alte țări europene. Fabrica noastră din Ploiești capătă un rol esențial în realizareaviziunii BAT de a oferi fumătorilor produse cu potențial de risc redus - cum este glo. Investiția noastră în fabrica din Ploiești susține crearea, doar într-o primă etapă, a 200 de locuri de muncă în România, care se vor adăuga celor 800 de oamenicare lucrează deja în fabrică acum”, a declarat Ram Addanki, Director Aria Europa Centrală și de Sud, British American Tobacco. Fabrica din Ploiești va furniza, de asemenea, Neostik-uri pentru piața românească, după ce glo a fost lansat în România, în premieră în Uniunea Europeană, la finalul anului trecut. În cele șase luni de la lansare, mai întâi în București și apoi în 17 alte orașe importante din toată România, aproape 25.000 de fumătoriauadoptat tehnologia glo. „Suma de 800 de milioane de euro care urmează să fie investită în Ploiești în următorii 5 ani este o dovadă a angajamentului nostru față de România. În prezent, 60% din produsele fabricate înRomânia pleacă la export în alte 45 de țări, iar acest procent va crește la 70% ca urmare a noilor investiții. Dorim să continuăm să investim în România și sperăm că guvernul român va oferi predictibilitateanecesară. Deoarece piața neagră a tutunului este una dintre cele mai serioase provocări pentru noi și pentru investițiile noastre, precum și pentru veniturile guvernamentale și pentru consumatori, este încurajator faptul că Guvernul român a anunțat planuri de asigurare a frontierelor românești până la sfârșitul anului și a creat un grup de lucru cu scopul de a identifica cele mai bune soluții legale la problema ilicitului”, a adăugat Ram Addanki.

Fabrica British American Tobacco din Ploiești este deja una dintre cele mai avansate unități de producție din punct de vedere tehnologic din cadrul grupului BAT la nivel global, după o investiție de aproape 310 de milioane de euro până în prezent. Cu noile capacități de producție, fabrica BAT din Ploiești va deveni una dintre cele cinci mari unități de producție BAT din lume. Despre produsul BAT de încălzire a tutunului - glo • glo este dispozitivul de încălzire a tutunului BAT care încălzește - nu arde –stick-uri de tutun special fabricate (numite Neostiks) la aproximativ 240° C. • Deoarece nu implică arderea tutunului, ca în cazul țigărilor tradiționale, glo are potențialde risc redus față de fumatul tradițional. Despre British American Tobacco România • British American Tobacco este unul din principalii investitori din România și al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României. • Numai în 2017, BAT a contribuit cu peste 1,7 miliarde de euro la bugetul de stat, sub formă de accize și alte impozite. • BAT a investit până în prezent peste 310 milioane de euro în fabrica din Ploiești, dintre care circa 60 de milioane în anul 2017. • Cu aproape 800 de angajați, fabrica din Ploiești este una dintre cele mai importante unități de producție BAT din lume, peste 60% din producție fiind exportată. • În total, BAT are peste 2.500 de angajați în România, alte 25.000 de locuri de muncă fiind create indirect prin lanțul de aprovizionare și distribuție al companiei.

Acest articol este proprietatea www.myploiesti.ro şi este protejat de Legea drepturilor de autor. Este interzisă reproducerea informaţiilor si elementelor grafice, în publicaţii tipărite si online, fără un acord scris în acest sens. Detalii la [email protected]

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

înapoi la partea de sus

BEST OF

Style I Style II Style III