Manevre suspecte la Ploiesti - supravegherea subventiilor TCE e in pericol

TCE Ploiesti TCE Ploiesti

O manevra de-a dreptul suspecta pare sa fie din derulare, zilele acestea, la Ploiesti. In prima sedinta de consiliu se va vota formarea unui departament de supraveghere financiara a TCE, fost RATP, pentru ca asa a cerut Curtea de Conturi. Problema e ca numele vehiculat pentru sefia acestui departament este al unei persoane al carei trecut nu-l recomanda pentru un asemenea post.

Noul sef al structurii ar putea fi Marin Florin

Surse din Primaria Ploiesti sustin ca toate demersurile au fost facute avand si o schema de personal pentru acest departament. In fruntea ei - Marin Florin, o mica mare celebritate a transportului public din Ploiesti. Adus la RATP in 2011, de fostul director Radu Popescu, a avut grija sa se afle ca "seful" ii este si naș. Dupa aceea, a intrat in atentia presei: inlocuiri suspecte de parbrize, folosirea abuziva a masinilor regiei, trimiterea masinilor in afara orasului fara rovigneta si multe alte chestii i-au fost puse in carca acestui personaj, de presa vremii. LINK 1, LINK 2

Exista si un raport al Curtii de Conturi, tot din acea perioada, care vorbeste despre nereguli in decontarea a 77 de parbrize de autobuze. Responsabil cu hartiile care trebuiau facute in asemenea situatii era acelasi Marin Florin. 

Exista si o plangere scrisa, a unui sofer, Costin Nania, care sustine ca Marin Florin a vrut sa-l pacaleasca cu 100 de euro, si ca numai amenintandu-l cu un dosar penal si-a obtinut banii inapoi. 

Nu in ultimul rand, la Politia Economica Prahova exista un dosar penal in care apare numele lui Marin Florin. Nu se stie nimic despre stadiul anchetei, nici daca nu cumva omul va fi gasit nevinovat de ceea ce este acuzat.

Primaria Ploiesti are intentii bune

Demersul de a infiinta un departament de supraveghere a modului in care fostul RATP cheltuieste banii Primariei este unul bun. Periodic, TCE trimite Primariei o evidenta cu persoanele care trebuie sa circule gratuit, iar Primaria deconteaza sumele necesare. Curtea de Conturi a pus problema, pe buna dreptate, ca TCE ar putea sa umfle numarul acestor persoane cu 5.000, 10.000, 20.000 de persoane, iar Primaria Ploiesti ar putea fi pacalita, neavand o structura care sa verifice cifrele. De aceea, myploiesti.ro sustine infiintarea unui departament dedicat acestui scop, la RASP. Numirea unei asemenea persoane la sefia acestui departament ramane, insa, inoportuna. Nu poti sa incredintezi o sarcina atat de importanta unei persoane cu un asemenea trecut, macar din considerente mediatice. In plus, sursele care dau ca sigura numirea acestei persoane la conducerea acelui departament argumenteaza fix cu relatia personala pe care Marin Florin o are cu Radu Popescu, fost director al RATP si actual consilier al primarului interimar. Intrebarea e daca acesta din urma stie toate detaliile din trecutul aceste persoane...

 

Vom reveni dupa sedinta Consiliului Local Ploiesti

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework