Imprimă această pagină

Maria Verdesi, Zimbria: "Noii clienți sunt atenți la calitate, dar și cum interacționezi cu ei, dacă poluezi, dacă îți plătești taxele"

Maria Verdesi, Zimbria: "Noii clienți sunt atenți la calitate, dar și cum interacționezi cu ei, dacă poluezi, dacă îți plătești taxele"

Afacerea Zimbria s-a născut în 2005 atunci când Maria și Marius Verdeși, cu afaceri în cultura mare de producție vegetală ci și în creșterea animalelor, au decis să ajungă cu produsele lor la clienți. 15 ani mai târziu, Zimbria a devenit o rețea de șase magazine în Galați, Constanta și Bucureșt, plus magazinul online, iar zeci de mii de români se bucură de gustul produselor Zimbria, unele făcute după rețete vechi de zeci de ani, transmise din generație în generație în familiile celor doi, altele inventate și brevetate de ei. Cum Maria Verdeși este motorul afacerii, ocupându-se de producție, contabilitate, vânzări, logistică, resurse umane și  relații cu clienții, i-am solicitat un interviu: 

A trecut un an de la debutul pandemiei. Cum v-ați adaptat la noua realitate, la restricții, la lockdown?

Vă dați seama că a fost un șoc și pentru noi: azi erau mall-urile pline cu oameni care ne treceau pragul magazinului și în următorul moment totul era pustiu, iar noi eram puși în fața unui scenariu complet nou. A trebuit să ne adaptăm, în primul rând, la normele impuse de autorități. Apoi am studiat ce fac companii similare, în alte țări, și am mai implementat o serie de proceduri menite să ne proteze clienții, angajați și produsele. Apoi ne-am orientat eforturile spre e-commerce.

Nu vă întreb dacă a fost grea această perioadă, pentru că a fost, sigur, grea pentru toți. Vrem să știm ce vi s-a părut cel mai greu?

Cel mai greu a fost să gestionăm relația cu oamenii. Am avut toate problemele posibile, de la fluctuații în vânzări până la probleme  cu transportul marfii, al comenzilor dar cea mai grea provocare a fost că trebuia să fim și psihologi pentru clienții, angajații și partenerii noștri. Și noi eram speriați dar am încercat să ne plasăm ca o stâncă în toată această furtună în care ne-a aruncat pandemia. Să fim un sprijin de neclintit pentru oricine apelează la noi. Așa am reușit să menținem și să consolidăm echipa și să ne creștem numărul de clienți.

link util: Zimbria - Specialități din Carne

Unde credeți că va fi Zimbria când va trece furtuna Covid-19?

Este clar că lumea s-a schimbat și modul în care brandurile și companiile acționează trebuie să se schimbe odată cu această perioadă. Ne-am schimbat și noi. Suntem mai informați decât înainte, analizam feed-back-urile primite cu mai multă atenție, îmbunătățim din mers tot ceea ce se poate îmbunătăți, nu mai așteptăm anumite momente ca să facem schimbări. Inovăm permanent. Zimbria a fost și va rămâne un brand quality și am decis să nu ne micșorăm pentru a conserva profiturile anterioare, ci dimpotrivă, o să ne extindem cu magazinele în toată țara și chiar peste hotare. Veți tot auzi de Zimbria.

Cum v-au schimbat condițiile actuale de piață modul de a conduce compania?

Cred că, în primul rând, vorbim de obiective. S-au dus vremurile în care firmele se gândeau doar la profit și mai puțin la produse. O dată cu dezvoltarea comerțului online și cu modul în care poți interacționa cu brandurile prin intermediul platformelor de social media, vedem un nou început în comerț. Este o nouă epocă - clienții sunt atenți atât la calitate, cât și la modul în care interacționezi și ai grijă de ei; sau la alte detalii care până acum păreau neînsemnate: dacă poluezi, dacă îți plătești taxele. Deci vor produse bune, healthy și vor să se asigure că le produci fără să afectezi mediul înconjurător. De aceea, cred că firmele care vor rămâne în picioare vor fi cele care vor investi permanent în sustenabilitate. Calitatea produselor manufacturate Zimbria vine chiar din această filozofie, care include respect față de persoanele care depun zilnic eforturi pentru obținerea unui produs perfect și față de cele care-l cumpără.

link util: Zimbria - Specialități din Brânză

Ce produse noi vă gândiți să adaugați în portofoliul Zimbria?

Noi mergem în această direcție pe două căi: pe de o parte, îmbunătățim permanent portofoliul actual de produse, iar pe de cealaltă, inovăm și experimentăm rețete noi. Știm exact care din produsele noastre sunt potrivite anumitor segmente de piață și anumitor tipuri de oameni. De exemplu, eu, fiind mamă a trei copii minunați, m-am gândit întotdeauna la alimente bune pentru cei mici și la ce mi-ar plăcea mie să găsesc în magazine pentru ei. Așadar, am dezvoltat segmentul HCFK (Healthy & Clean Food for Kids), și mă ocup personal de acest lucru astfel încât toate mămicile care ne trec pragul să simtă că au fost înțelese. Aici vorbim de gama de produse din carne de curcan (cremwursti de curcan, salam de curcan, piept de curcan) fără aditivi și 100% naturale și sănătoase. Un alt segment vizat sunt cei vor să slăbească sau să își crească masa musculară fără să renunțe la produsele naturale, venite direct de la fermă. Pentru ei, avem produse Zimbria cu un conținut foarte mare de proteine și un nivel foarte scăzut de grăsimi, cum ar fi urda sau carnea de curcan.

Ce planuri de viitor aveți pentru brandul Zimbria?

Viața m-a învățat că viitorul stă în mâinile tale, în puterea ta de muncă, în disciplina și seriozitatea cu care acționezi spre îndeplinirea scopului pe care îl ai. În cazul nostru, plănuim să ducem Zimbria în cât mai multe locuri fie prin platformele clasice – alimentarele și supermarket-urile, fie prin online și toate canalele disponibile în acest sens. Totodată vizăm câteva locații noi pentru a deschide o serie de magazine. Unul este deja în dezvoltare și foarte curând îl veți putea vizita: este vorba de un Concept Store Zimbria, situat la adresa Erou Iancu Nicolae 58, zona Pipera.Ca urmare a prezenței internaționale făcute la evenimente internaționale de profil precum SIAL ParisANUGA KolnGulFood Dubai, unde ne-am dus cu produse premium precum Pieptul de rață, Curcanul copt la jar, Jumările de rață, am fost invitați la începutul acestui an în Dubai pentru a discuta despre deschiderea unui magazin gourmet cu produsele noastre. Suntem încântați de aprecierea gustului oferit pe o piață în care accesul este destul de dificil și ne dorim să fie doar un prim pas în colaborările noastre la nivel internațional.

link util: Zimbria - Alte Specialități