Câți bani valorează timbrele mele?

Câți bani valorează timbrele mele?

În lumea colecțiilor de timbre, una dintre cele mai frecvente întrebări este, evident, despre valoarea financiară. Și aici sunt foarte multe de spus. Este posibil să aveți o colecție de timbre pe care ați început-o când erați tânăr sau poate ați moștenit o frumoasă colecție de timbre de la părinți, bunici și sau rude, sau ați găsit o colecție interesantă de timbre într-un târg. Oricare ar fi situațiile cu privire la modul în care ați intrat în posesia acelei colecții de timbre, rămâne întrebarea: Cât valorează timbrele mele? Cum pot afla valorile timbrelor din colecția mea de timbre?

Oamenii colecționează timbre din diverse motive. Desigur, fiecare colecționar de timbre își dorește ca într-o zi, prețioasa lor colecție de timbre să valoreze mulți bani. Dacă sunteți cineva care gândește așa, atunci aveți o realizare șocantă, deoarece adevărul dureros despre colectarea timbrelor este că aproximativ 98% din toate timbrele valorează doar mai puțin sau la fel ca taxele sale de manipulare / expediere. Din restul de 2 procente, jumătate valorează între 5 și 500 de lei. Doar foarte puține din ultimul procent rămas vor fi într-o stare atât de bună încât să valoreze mulți bani. 

Cum se calculează valorile timbrelor.

Dacă intenționați să vă vindeți timbrele sau sunteți pur și simplu curioși să știți ce valoare au, aveți 5 opțiuni:

1.    Determinați singur valoarea.

2.    Verificați cu un catalog

3.    Căutați valoarea timbrelor pe internet

4.    Mergeți la o adunare a colecționarilor de timbre

5.    Mergeți la un expert care oferă servicii profesionale de evaluare. 

Pe larg

1: Determinați singur valoarea - foarte complicat.

Identificați timbrul. Aflați când a fost emis. Din ce fel de hârtie a fost făcut. Cu ce fel de watermark. Verificați execuția generală a tiparului.     Verificați guma de pe spate. Starea perforațiilor laterale sau interioare. Dacă timbrul a fost anulat sau nu. Cam câte s-au tipărit. Cât de rare sunt. Verificați cererea (indiferent de cât de rar e un timbru, nu veți obține un preț bun dacă nu este foarte căutat de colecționarii de timbre).Verificați și în ce stare se află: fără imperfecțiuni, cu defecte minore (o mică încrețire la colț) defecte majore (cute uriașe, abraziuni, găuri, pete). Starea timbrului este împărțită în continuare în 7 niveluri: absolut perfect, aproape impecabil, foarte bun, bun, mediu, corect și sub medie. 

2. Verificați cu un catalog.

Scott, Stanley, Sutton - astea sunt numele pe care trebuie să le cauți, când alegi un catalog enciclopedic de timbre. Costă destul de mult, uneori sute de dolari.  

3. Căutați valoarea timbrelor pe internet

Există multe site-uri pe care le puteți găsi pe Internet care vă pot ajuta să aflați valorile ștampilelor de timbre individuale și / sau colecția dvs. de timbre. Site-urile de licitații, site-urile dealerilor de timbre, site-urile forumurilor de timbre și site-urile de timbre create de colecționarii și entuziaștii de timbre pot fi ușor găsite online și acestea vă pot oferi o idee despre prețul actual de piață al unei anumite timbre.  

4. Mergeți la o adunare a colecționarilor de timbre

Participarea la o adunare, congres, expoziție de timbre vă va oferi șansa de a vedea valorile curente ale timbrelor de piață pentru diferite timbre. Vei putea, de asemenea, să vorbești cu alți colecționari și pasionați de timbre, iar unii dintre ei probabil îți vor da opiniile cu privire la valorile timbrelor colecției tale. 

5. Mergeți la un expert care oferă servicii profesionale de evaluare.

Cel mai bun mod de a afla valorile timbrelor colecției dvs. de timbre este să îl evaluați profesional. Există experți sau dealeri de timbre care oferă servicii de evaluare a timbrelor în schimbul unei taxe. Există câțiva dealeri / evaluatori de timbre care vă percep o taxă și, dacă sunt interesați, ei încearcă să cumpere colecția dvs. și să deducă taxa din aceasta.

articol oferit de Kolectionarul.ro - mii de cadouri pentru oameni inteligenți

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework