Motanul gasit la o ghena din Ploiesti a scris a cincea carte

Motanul gasit la o ghena din Ploiesti a scris a cincea carte

"Manual de Jocuri Vechi-Vechi-Vechi" este cel mai recent titlu semnat de Ghena, motanul gasit acum trei ani printre gunoaie si adoptat. Este a cincea carte semnata de motanul Ghena si primul manual pe care copiii il vor indragi. Pentru ca este plin de jocuri demult uitate, prezentate sub nume ca Amețilă, Balaurul, Cenușăresul, Cântăciosul, Cuvântătorul, Edison, Fazanul Nebun, Mate-Mate, Povestitorul, Silabizatorul, Sultanul, Srevni.  

"Copiii de azi se joacă singuri cu jucării, sau stau cu orele privind câte un device, din cauza noastră. Nu numai că i-am lăsat să facă asta, dar nici nu am jucat cu ei jocurile copilăriei, nici nu le-am "tradus" acele jocuri pe limba lor. I-am încurajat să nu se cunoască prin joc, să nu lege prietenii, să nu simtă la comun bucuria unei victorii sau ciuda unei înfrângeri. Putem să ne salvăm copiii de digitalul care da dependență dacă le dăm pe mână niște jocuri nici prea grele dar nici ușoare, nici foarte complicate dar nici simple-simple. Jocuri care să le stimuleze nu doar două degete, ci și inteligența, creativitatea, viteza de reacție, motricitatea, ambiția, spiritul de echipa, modestia, rabdarea, rezistenta la efort".

"Manual de Jocuri Vechi-Vechi-Vechi" este o incursiune tulburătoare in vremurile in care copiii, lipsiți de telefon, tabletă și televizor, erau siliți să se joace unii cu alții ca niște psihopați".

"A luat cartea și într-o juma de ora ne-a închis televizorul și ne-a invitat la joacă. Patru ore! Pe urmă ne-a făcut orar de joacă cu el până în decembrie. Nevasta-mea îți mulțumește din suflet".

"M-am uitat pe carte, până să ajung acasă la aia mica. Este foarte tare, câteva o să le iau, modific și folosesc la următorul teambuilding".

"Felicitări. Sor'mea e educatoare și spune că selecția de jocuri e senzațională".

[ cartea este disponibila doar aici: http://bit.do/jocuri_vechi_vechi ]

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework