cine candideaza la Primaria Ploiesti?

cine candideaza la Primaria Ploiesti?

Anul acesta se anunta o cursa electorala exceptionala la Ploiesti, cu foarte multi candidati cu sanse reale de a deveni viitorul primar al Ploiestiului. Din culisele partidelor se aude zgomotul specific aranjamentelor sofisticate, iar surprizele nu contenesc sa apara. Nimic nu e sigur, deocamdata. Randurile care urmeaza sunt doar speculatii facute pe marginea unor informatii venite pe surse. 

Incepem, asa cum e logic, cu actualul primar, Adrian Dobre, de la PNL. Se numara printre candidatii cu sanse reale sa castige primaria, dar nu se stie sigur daca va candida. Asta pentru ca in PNL exista un curent puternic, provenit din randurile fostilor membri PDL, de a-l sustine in cursa electorala pe fostul primar al orasului, Andrei Volosevici. Exista cateva probleme. Lui Adrian Dobre nu i se pot imputa afaceri de coruptie, pe cand Volosevici si-a legat numele de cateva. In plus, Volosevici nu este membru PNL, ci ALDE. Sau Forta Civica. Adica nu se stie, sigur e doar ca la ultimele alegeri, cele europarlamentare, a sustinut candidatii ALDE. 

Asa ca al doilea candidat luat in discutie este chiar Andrei Volosevici, care si-a anuntat intentia de a redeveni primar, dar n-a spus din partea carui partid. Au existat informatii potrivit carora Volosevici se va inscrie in PSD, dar au fost dezmintite rapid. Informatiile despre discutiile cu gruparea pedelista din PNL sunt mai sus. Ce mai e de adaugat este ca si PMP l-ar face candidat, dar si ca unele surse spun ca Volosevici i-a fost deja prezentat, drept candidat, lui Traian Basescu, cu care n-ar fi la prima colaborare.

UPDATE - Andrei Volosevici va candida din partea PNL. Ai toate detaliile aici (link).

Nici la PSD, celalalt mare partid, lucrurile nu sunt limpezi. Perceptia generala este ca viitorul candidat va fi Cristian Ganea, in prezent viceprimar PSD al orasului. Numai ca PSD Prahova vorbeste tot mai mult despre Radu Oprea, fostul ministru al IMM-urilor. Altii vorbesc si despre faptul ca de cand se vorbeste despre Radu Oprea se vorbeste si despre un dosar la DNA pe tema unei rampe de gunoi, construita de firma in care a fost implicat Oprea, dar si ca daca Oprea va fi candidatul PSD, Cristian Ganea va pleca la ProRomania, partidul lui Victor Ponta, unde se afla un alt fost primar al orasului, Iulian Badescu.

In cazul in care PSD va merge pe mana lui Ganea, ProRomania va iesi cu Corina Ungureanu candidat la Primaria Ploiesti. O persoana faimoasa prin faptul ca este singura campioana mondiala a orasului si a doua ploiesteanca, dupa Andreea Balan, care a pozat in Playboy. Corina nu are in trecut nici un fel de scandaluri de coruptie iar in acest moment se ocupa cu succes de micile gimnaste ale Ploiestiului. 

ALDE, partidul lui Tariceanu pulverizat la nivelul Ploiestiului de plecarea tandemului Gratiela Gavrilescu - Andrei Volosevici, ar putea intra in cursa electorala cu Emil Calota, un alt fost primar al Ploiestiului. Calota ar fi de departe cel mai redutabil candidat din aceasta campanie. A plecat din Primaria Ploiesti cu o droaie de tinichele, dar nici una nu s-a transformat intr-un dosar penal. In toata cariera lui a evoluat mereu spre mai bine, ajungand chiar sa conduca ANRE, o institutie complicata, de interes strategic. Toba de carte si de administratie, obisnuit sa discute si cu un maturator dar si cu un ambasador, Calota ar putea schimba jocul. Asta daca va juca. Si daca va juca corect, nu sa faca jocurile unei aliante transpartinice, in avantajul altui candidat. 

Jucatorii-debutanti sunt doi: Razvan Stanciulescu si Mihai Politeanu, amandoi putand genera surprize. Razvan Stanciulescu este un avocat din Ploiesti, care isi construieste, de doi ani, o structura dupa modelul lui Nicusor Dan: intai grup civic, apoi asociatie, apoi partid. Pe Razvan n-ai cum sa nu-l placi, daca-i asculti ideile si daca-i vezi proiectele. Ramane de vazut daca candidatura sa va fi insotita si de suficienta logistica pentru a conta. Mihai Politeanu este faimosul creator al acelei structuri care a facut din Monica Macovei un politician, in prezent la USR. Nu se stiu prea multe despre planurile lui de campanie pentru ca la alianta USR/PLUS nu s-au terminat inca discutiile privind candidatii. 

Candidati-surpriza: se pare ca sunt si d-astia. Cel putin doi. Unul binecunoscut la nivel national, unul la nivel local. 

Cum spuneam mai sus, suntem in zona speculatilor. Doua lucruri sunt, insa, sigure:

1. Interesul politic pentru Ploiesti este urias. Orasul este o miza pentru bugetul sau, pentru apropierea sa de Bucuresti, pentru faptul ca are un potential economic de tipul Clujului si, nu in ultimul rand, pentru ca produsele petroliere de aici sunt (si) de interes geostrategic in contextul international actual. 

2. O sa avem mai mult de doi candidati cu sanse. Si daca lista de mai sus nu se confirma, tot o sa avem 3-4 candidati care pot castiga. In absenta turului doi, Primaria Ploiesti ar putea fi castigata si cu un scor de 20%, indiferent cat de mare va fi prezenta la vot. 

Pana cand o sa avem informatii clare, recomandam tuturor celor ce vor sa conduca orasul noua noastra rubrica: DACA AS FI PRIMARUL PLOIESTIULUI

Citeste si: Proiect electoral inedit: orasele Ploiesti si Bucuresti s-ar putea uni

 

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework