Sorin Ovidiu Vîntu, CONDAMNAT la doi ani de închisoare cu EXECUTARE.

Sorin Ovidiu Vîntu, CONDAMNAT la doi ani de închisoare cu EXECUTARE.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv, vineri, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, condamnat în 2006 în legătură cu prăbuşirea FNI, anunta www.mediafax.ro 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a menţinut astfel decizia dată în 2 octombrie 2012 de Tribunalul Bucureşti şi confirmată de Curtea de Apel Bucureşti în iunie 2013. Totodată, au fost menţinute sentinţele şi în cazul celorlalţi doi inculpaţi din dosar - Ovidiu Ţurcan, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, şi Alexandru Stoian, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. 

In alt dosar, Sorin Ovidiu Vantu, alaturi de Ovidiu Turcan si de ploiesteanul Liviu Luca, a fost retinut acum doi ani si ulterior eliberati pentru delapidare si spalare de bani, in dosarul care priveste vanzarea actiunilor Petrom la un pret nereal, ceea ce ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu aproximativ 98 de milioane de euro. Salariatii Petrom Service ar fi fost prejudiciati cu peste 83 de milioane de euro, prin neincasarea dividendelor. Peste 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor. Vantu si Luca ar fi achizitionat, la preturi supraevaluate de cateva zeci de ori, din banii Petrom Service, actiuni la alte societati comerciale, apoi ar fi mutat banii in scopul de a li se pierde urma. “Actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, cu banii PETROM SERVICE S.A., a unor actiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real. In acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul S.C. Petrom Service S.A., prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau al unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special S.C. Realitatea Media S.A. (14.200.000 euro), S.C. Imobiliar Network 2002 S.A. (6.725.000 euro)si S.C. GM Invest S.A. (1.300.000 euro)”.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework