O poveste incredibila, cu incompetentii platiti DEGEABA de la Casa de Asigurari de Sanatate Ploiesti

O poveste incredibila, cu incompetentii platiti DEGEABA de la Casa de Asigurari de Sanatate Ploiesti

Romanii plecati la munca legal in strainatate sunt intr-un real pericol daca se bazeaza pe cardurile europene de sanatate. O demonstreaza patania unui ploiestean, silit sa scoata bani din buzunar, desi are o asigurare medicala in regula. Cititi povestea lui:

Incompetentii de la CAS Prahova

"Sunt plecat in Spania, cu serviciul. Am si familia aici. Cand am plecat, firma care m-a trimis aici a cerut sa mi se elibereze cardul european de sanatate de catre Casa de Asigurari de Sanatate Prahova. L-au eliberat si acum o saptamana am fost cu cea mica la o clinica de urgente aici in Spania. Am platit 70 de euro pentru consultatie si cei de la clinica mi-au zis ca in baza cardului european pot sa decontez cei 70 de euro, acasa, daca anunt in tara, in termen de 24 de ore de cand am fost la urgente.

Am sunat chiar in ziua respectiva la CAS Prahova, la 0244.518977 - Compartiment Formulare si Carduri si am vorbit cu o doamna careia i-am explicat despre ce e vorba. M-a ascultat si la sfarsit mi-a zis ca ea nu prea stie despre decontarile astea si sa sun dupa 10 minute, cand vine in birou colega ei care se ocupa de asa ceva. Am sunat dupa 15 minute, de vreo 4 ori si binenteles ca nu mi-a mai raspuns nimeni. Cerusem si o adresa de email si mi-a dat adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Am trimis la adresa asta scanurile dupa cardul de sanatate, dupa factura si dupa foaia de constatare a urgentei. In emailul respectiv intrebam cum se face aceasta decontare si daca mai trebuie completate ceva formulare sau vreo cerere. Bineinteles ca intr-o saptamana nu am primit nici un raspuns.

Azi am sunat din nou la acelasi nr de telefon si mi-a raspuns aceeasi doamna care mi-a dat acelasi raspuns: colega care stie despre carduri nu e in birou si ca e bine sa sun mai tarziu. I-am spus ca am mai sunat si cu o saptamana in urma cu aceeasi problema si am primit acelasi raspuns. Am intrebat-o totusi de ce nu mi s-a raspuns la email nici dupa o saptamina si raspunsul stupefiant a fost ca ei nu comunica cu nimeni de pe aceea adresa de email, adica ei nu raspund la nici un email trimis pe aceea adresa.

Sincer, nici nu stiu daca citeste cineva emailurile trimise la aceea adresa. Intrebarea e de ce mai exista adresa aia de email daca tot nu se raspunde si nu se corespondeaza de pe ea, si dupa cum mi-a spus doamna la telefon ei nu corespondeaza citez: "mai ales cu strainatatea". De parca emailul trimis conteaza de unde e trimis din tara sau din strainatate...

Pana la urma, raspunsul final a fost nici colega care nu e in birou nu se pricepe bine la carduri si sa sun saptamana viitoare cand vine din concediu colega care se ocupa efectiv de carduri. Deci mai am de asteptat cateva zile. Asta daca mai raspunde cineva la telefonul ala saptamana viitoare...."

O lege facuta degeaba

Potrivit legii, cardul european de asigurat este documentul care confera titularului asigurat dreptul la prestatii medicale necesare in cadrul unei sederi temporare intr-un stat membru al Uniunii Europene. Acest document se elibereaza la cererea persoanei asigurate, pentru deplasari scurte (de maxim 6 luni) in afara granitelor Romaniei si este valabil numai pe teritoriul statelor membre UE. Pot beneficia de card european de asigurat toti cetatenii care au calitatea de asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate si fac dovada achitarii la zi a contributiei. Cardul european de asigurat confera dreptul de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intr-un stat membru al UE. Serviciile medicale acordate in statele membre UE, in baza cardului, sunt cele prevazute de legislatia fiecarui stat si nu trebuie sa depaseasca ceea ce este necesar din punct de vedere medical in timpul sederii temporare.

Intrebari

Cat de valoros e un document international, daca institutiile romanesti nu-l iau in seama? Ce cauta intr-un birou specializat persoane angajate care nu stiu sa lucreze fix pe acea specializare? Cine sunt incompetentele de la Biroul Formulare si Carduri a CAS Prahova? Citeste cineva emailurile institutiei? Myploiesti.ro a cerut un punct de vedere oficial Casei de Asigurari de Sanatate Prahova pe acest subiect si am anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii despre existenta incidentului. Vom reveni.

Ai patit ceva similar? Scrie-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.!

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework