Gravida? Afla totul despre cum faci ECOGRAFIE si HISTEROSALPINGOGRAFIA (HSG) la Ploiesti

ECOGRAFIA HISTEROSALPINGOGRAFIA (HSG)

Ecografia, tehnica examinarii cu ajutorul ultrasunetelor, este metoda care a revolutionat diagnosticul si conduita in obstetrica si ginecologie.

Ecografia obstetricala este capabila sa urmareasca evolutia sarcinii normale, sa deceleze anomalii fetale sau ale anexelor fetale, putand astfel diagnostica afectiuni pe care in lipsa ecografiei nu se banuiau.

Pentru supravegherea sarcinilor normale se indica efectuarea sistematica a trei examene ecografice:

La 8-11 saptamani de amenoree, pentru determinarea debutului sarcinii si precizarea datei probabile a nasterii

La 21-23 saptamani de amenoree, avand drept scop studierea morfologiei fetale si depistarea precoce a tulburarilor de crestere fetala

La 32-33 saptamani de amenoree, cand se apreciaza pe langa starea fatului, prezentatia, anexele fetale, dar si posibilitatea depistarii unor anomalii morfologice tardive

HISTEROSALPINGOGRAFIA (HSG)

Este examenul radiologic pentru investigatie uterotubara, cu rol in evaluarea anatomica a canalului endocervical, uterului si trompelor.

Indicatia majora este sterilitatea de cauza feminina.Examenul se face dupa o perioada de sterilitate de minim sase luni, de preferinta un an.

HSG se efectueaza (la femeia sexual activa si la care nu este instalata menopauza) in perioada 6-12 a ciclului menstrual, pentru a elimina posibilitatea unei eventuale sarcini.

PROGRAM ecografie Maternitatea Ploiesti: Luni - Vineri : 8:30 – 13:00

Telefon: 004 (0244) 409 100

Fax: 004 (0244) 593 862

Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework