Imprimă această pagină

"dovada că fostul șef al CJP, Bogdan Toader, n-a vrut să finanțeze Spitalul Județean pentru pandemie"

"dovada că fostul șef al CJP, Bogdan Toader, n-a vrut să finanțeze Spitalul Județean pentru pandemie"
Luna trecută, in prima sa conferință de presă, noul președinte al CJ Prahova Iulian Dumitrescu promitea că va arăta dovezi că fostul președinte al CJ nu a vrut să finanțeze Spitalul Județean, deși era nevoie, Dovezile au venit azi. Două adrese, una din septembrie, una din octombrie, ambele semnate de Bogdan Toader, care spun negru pe alb "nu avem bani".
Asta desi bani s-ar fi gasit. La doar câteva zile dupa alegeri, noua conducere a CJ Prahova identificat o primă tranșă de 4.000.000 de lei disponibili în conturile instituției, dar pe care Toader nu a vrut să îi acorde spitalului.
"Iată documentele care atestă refuzurile sistematice ale lui Bogdan Toader, fostul președinte Consiliului Județean Prahova (CJPh), de a aloca fonduri Spitalului Județean de Urgență Ploiești (SJUP) pentru ca acesta să fie pregătit să facă față Pandemiei.
Context: Spitalul Județean de Urgență Ploiești și-a căpătat renumele sinistru de ”spital al morții”. Legende, exagerări, ”bombe de presă”? Nicidecum! Dovezile au fost prezentate de-a lungul timpului atât de pacienți, de aparținătorii acestora, dar și de unele dintre cadrele medicale. Ei, medicii, au avut curajul să își asume public dezvăluirile despre lipsurile majore din SJUP, despre managementul defectuos, dar și despre cum erau cheltuite sumele alocate, fie ele și insuficiente.
Pierderi de vieți omenești care puteau fi evitate, infecții intraspitalicești extrem de periculoase care au mutilat pacienți, medicamente și alte consumabile pe care pacienții erau nevoiți să le procure din exterior, deși ar fi trebuit asigurate de către spital. Acestea sunt doar câteva elemente care au dus la drame în rândurile pacienților. În ultima vreme, conducerea pesedistă a județului, ajunsese să arunce vina pe presă pentru atât de desele relatări, deși toate erau probate. Toader și mafia PSD al cărei paravan era, încercau să acopere mizeria susținând că ”sunt doar campanii de denigrare, ale celor care doresc răul spitalului”, spune acum noul ;ef al CJ.
Subfinanțarea era o realitate, dovada fiind că la începutul pandemiei magazia spitalului era goală. Și nu vorbim despre cea de la UPU, în care chiar președintele CJ de atunci s-a filmat, arătând cât de bine aprovizionată este, ci despre cea a spitalului, care trebuia să conțină adevăratul necesar. Nu existau echipamente de protecție – costume, măști, viziere, nu existau medicamente esențiale, la chirurgie un bisturiu era refolosit de mai multe ori. În aceste condiții, solicitările conducerii administrative a spitalului au mers spre aprobare către CJ Prahova. Nu erau bani, iar suplimentările de buget erau absolut necesare. ”Nu s-au identificat surse de venit pentru a da curs solicitării dumneavoastră”, sau ”nu înregistrăm încasări suplimentare la partea de venit și nu putem da curs solicitării dumneavoastră” sunt doar două dintre răspunsurile date de Bogdan Toader, mai spune Iulian Dumitrescu, după rectificarea bugetară de urgență care a directionat bani în contul spitalului. In total, in doar o lună de la preluarea mandatului, Iulian Dumitrescu a alocat spitalului fonduri totale de 6.000.000 de lei. Printre altele, din acești bani au fost achiziționate instalații de oxigen și ventilatoare, dotări care fac diferența între viață și moarte pentru pacienții în stare critică. 
O ultimă referinta de la Iulian Dumitrescu: un material video, pe care președintele CJ insistă să-l vizionați. PLAY