Imprimă această pagină

#Rezerva_de_Hrana, totul despre noua gama de produse ZIMBRIA

#Rezerva_de_Hrana, totul despre noua gama de produse ZIMBRIA

“Merg des pe munte și stau perioada lungi, așa că de mult timp simțeam nevoia unei confectii  sigilate cu mâncare sănătoasă și consistentă să ma tină într-o drumeție de mai multe zile sau  eventual într-un roadtrip. Totodată mă gândeam la un produs menit refugiilor montane,  cabanelor mai izolate unde se ajunge greu sau rar și unde nu ai acces la un frigider. Așa a încolțit  idea unor produse funcționale și gustoase conservate în stil traditional, în untură sau în  saramură”  (Marius Verdesi, unul dintre fondatorii Zimbria).

DE CE “REZERVA DE HRANĂ” 

Brandul Zimbria lucrează de ceva vreme la un produs tip “kit de supraviețuire pentru iubitorii de  aventură” numit “Rezerva de Hrană”. Acesta era menit oamenilor de munte, caselor de vacanță,  vânătorilor și pasionaților de drumeții, pescari. Ideea proiectului a apărut ca o alternativă la produsele concentrate, funcționale și valabile pe o  perioadă lungă de timp.  Ne-am dorit să venim cu o abordare nouă, un produs hrănitor și versatil. Vorbim de un mod de  conservare traditional romanesc: carnea este coaptă în untură la foc mic, un timp îndelungat, și  acoperită în untură. O alternativă la conserve, dar făra conservanți fără anti-oxidanti. Un produs  valabil 6 luni, menținut la 4-6 grade, util pentru persoanele care stau în locuri izolate, pentru  drumeti, turiști, călători, off-roaderi, camperi sau vânători.  A fost gândit ca provizie sau ca o hrană funțională de tură lungă.

 CE CONȚINE  “REZERVA DE HRANĂ”

• Brânză de Covurlui la saramură cca 2 Kg

• Brânză frământată de Covurlui 2 Kg

• Mușchi de porc în untură 2 kg

• Jambon de porc în untură 2 kg

• Cârnat de porc a lui Ignat în untură 2 kg

• Cutie de lemn confecționată manual, reutilizabilă

CUM SE UTILIZEAZĂ “REZERVA DE HRANĂ” 

Produsele din el pot fi preparate într-o multitudine de moduri, dacă ești drumeț și ai doar un  rucsac, îți alegi punga pe care o vrei, o bagi în rucsac și folosești din ea cât ai nevoie. Practic, este  un produs concentrat care nu ocupă un volum mare și se poate consuma în orice condiții. Carnea se poate manca ca atare, rece, sau se poate încalzi / prepara împreună cu un alt aliment.  Îți trebuie doar un foc pentru gătit – foc de tabară, primus, etc. Orice garnitură care se  potrivește cu o carne de porc sau cu brânza: mămăligă, piure, varză, fasole sau mazăre. Pentru fiecare pachet de carne am adăugat 200gr de untură extra, și dincolo de aspectul de  conservare aceasta se folosește pentru a găti produsele din interior. În plus untura face o  peliculă, protejează și de bacterii și de alte chestii. După consum punga o legi înapoi cu o sfoară  și produsul tot mai este valabil 1 -2 săptămâni. Nu pierzi produsul dacă deschizi, dar, într-adevăr, o problemă poate fi să legi punga înapoi.  Totuși să nu uităm că a fost gândit ca un produs pentru supraviețuitori. 

DE CE ACUM? 

Am hotărât, ca odata cu pandemia de Covid-19, să împingem produsul mai devreme în producție  și să îl transformăm acest produs funcțional menit inițial să te aștepte la o cabană izolată sau la  casa de vacanță, într-un produs care credem că poate sluji cu adevărat populației. Specificațiile produsului se potriveau cu vremurile în care ne aflăm: consistent, rezistent, gustos  și ușor de raționalizat pe o perioadă mai lungă. În total, 10 kg de hrană funcțională valabilă cel  puțin 6 luni. Încercăm să găsim zilnic soluții pentru clienții nostri, la cerere, deja luăm în calcul o variantă mai  mică pentru cei care vor sa testeze sau au nevoie să transporte produsul mai ușor. Ne mai  gândim și la posibilitatea de a face o gamă cu carne de oaie, dar producția este mica și pentru a  evita risipa probabil vom lansa această opțiune pe bază de comandă.  

DESPRE CUTIE 

Cutia este un accesoriu pentru protecție și extra-conservare, se poate reutiliza pentru altă mâncare, sau pentru alt scop – să depozitezi scule, alte echipamente. Ea este menită sa fie ținută  în cămară, în beci sau în mașină. Am optat pentru varianta asta pentru a recicla cutia și pentru a transporta totul in siguranță sau pentru a conserva și mai bine produsele din el. Noi o vedem ca pe un cadou din partea Zimbria și  astfel încercăm să stăm foarte aproape de ideea de la care a pornit proiectul – “survival kit” cu  un packaging ușor milităresc. Nu dorim să ne îngrădim consumatorii, tocmai de aceea, daca nu o  vrei poți comanda produsele și fără cutie. Dar după consum cutia este menită să fie păstrată, iar  prin intermediul magazinului online produsele care au fost în interior se pot comanda și singular  pentru a o reumple.

Rezerva de Hrana poate fi comandata de aici (link).