Imprimă această pagină

simptomele tulpinei Delta la vaccinat si nevaccinat

simptomele tulpinei Delta la vaccinat si nevaccinat

Semnele că ai putea fi infectat cu varianta Delta sunt diferite de cele pe care le știam pentru COVID-19. Astfel, potrivit thehill.com, persoanele care fac forme ușoare de Covid, dar a căror boală este provocată de varianta Delta a coronavirusului, pot dezolva simptome care pot ușor fi confundate cu alergiile. Varianta Delta provoacă în continuarea simptomele consacrate precum tuse, febră și dificultăți respiratorii dar din ce în ce mai mulți pacienți prezintă simptome care par să fie congestionarea sinusurilor, secreții nazale și dureri în gât. Aceste simptome pot fi semne că pacienții au varianta Delta.

Odată vaccinat, simptomele bolii nu mai sunt aceleaşi. Strănutul în exces este un simptom că ai varianta Delta, care apare mai frecvent la persoanele nevaccinate coparativ cu cei vaccinați.

Un document al Centrului american de Control al Bolilor (CDC) arată că varianta Delta a SARS-CoV-2 nu este doar mai contagioasă decât tulpinile precedente, ci prezintă şi un risc mai crescut de mortalitate. Este prima oară când datele privind mortalitatea mai mare a variantei Delta sunt recunoscute într-un document oficial. Pe baza acestui raport, s-a decis recomandarea purtării măştii atât în interior, cât şi în exterior si pentru vaccinati, si pentru nevaccinati. Vvarianta Delta are o contagiozitate precum varicela (până la 8 persoane infectate de la 1 bolnav), însă o mortalitate de peste 1%, în timp ce a varicelei este zero. În schimb, variola (infecţiozitate de 5 cazuri de la 1 bolnav), deşi mai puţin contagioasă decât varianta Delta, are o mortalitate de 25%. Numai pojarul este mai contagios decât varianta Delta (15 infectări de la 1 bolnav), însă această maladie are o mortalitate mai mică, de 0,4%. In Canada varianta Delta a crescut riscul de spitalizare faţă de varianta Alfa, precum şi riscul de internare la ATI şi riscul de deces. Datele din Singapore citate în raport arată că tulpina indiană creşte şi numărul cazurilor în care este nevoie de oxigenoterapie, riscul de a dezvolta pneumonie este crescut şi, implicit, riscul de deces.