Daca cineva vrea sa-ti vanda argint tibetan fugi. E mai bine.

Daca cineva vrea sa-ti vanda argint tibetan fugi. E mai bine.

Argintul tibetan ar trebui sa defineasca bijuterii facute in Tibet si pe care le poti recunoaste, chiar daca nu te pricepi la simboluri, dupa finisajele brutale si dupa acea nuanta intunecata a argintului. In realitate, bijuteriile din argint tibetan sunt foarte putine, pentru ca manufacturierii lor sunt putini. Tibetul e o tara mica, slab populata, care aloca 99% din resurse gasirii hranei si indatoririlor religioase. Tibetanii nu se dau in vant dupa bijuterii: nici nu le poarta, nici nu le fac pentru export.

De aceea, te rog sa ma crezi cand iti spun ca piata romaneasca este plina de falsul argint tibetan, cel care e un adevarat pericol. Bijuteriile vandute ca argint tibetan contin 2-6% argint, dar si zinc, cositor, crom, aluminiu, nichel, plumb. Se numesc aliaje si metale grele si sunt extrem de toxice pentru organismul uman, fapt ce atrage după sine recomandarea că femeile însărcinate şi copiii până la 6 ani să evite total purtarea "argintului tibetan". Plumbul afectează la adulţi tensiunea arterială, fertilitatea, sistemul nervos, produce dureri musculare şi articulare, iritabilitate şi pierderi de memorie, iar copiii sunt şi mai expuşi: chiar şi o cantitate mică poate afecta capacitatea de învăţare, rinichii şi auzul, poate cauza deficit de atenţie, probleme de comportament. 

Exista o afecţiune care poate fi provocată chiar de aceste bijuterii: dermatita alergică de contact. Nichelul, zincul si plumbul sunt cele mai iritante metale si exact astea se gasesc in argintul tibetan. In cazurile grave, aceste metale declanseaza dermatita alergică de contact cu erupţie la distanţă, adica te umpli de eczeme pe tot corpul, care se vindeca in trei luni.

Sigur, e putin probabil sa mori purtand un colier. Retine macar ca acel vanzator care spune "argint tibetan" in loc de "gablonz" sau "alpaca" are intentia clara de a te pacali. Asa ca nu cumpara nimic de la cineva care nu te respecta si te manipuleaza folosind termeni atractivi. 

comunica cu noi pe  www.facebook.com/salbamariei

cumpara o salba de pe www.breslo.ro/SalbaMariei 

 

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework