×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 376

Legatura secreta dintre Catalin Botezatu, Zina Dumitrescu si Calin Popescu Tariceanu

tariceanu fotomodel 1971 tariceanu fotomodel 1971

Inainte de Catalin Botezatu, Romania a mai avut un fotomodel celebru: Calin Popescu Tariceanu. Dovada? Revista Modern, editata de Ministerul Industriei Usoare. Un numar din aceasta revista, cel din vara anului 1971, ce include cateva fotografii cu actualul candidat la presedintie din partea PLR, se afla in posesia myploiesti.ro. 

Cum a ajuns Tariceanu fotomodel? A fost, pur si simplu, agatat pe strada de celebra Zina Dumitrescu. "Eram aproape de Cinema Scala, povesteşte Zina Dumitrescu, si la un moment dat am văzut doi băieţi venind spre mine, dintre care unul era frumos foc. Era Călin. Fără să stau prea mult pe gânduri, l-am întrebat dacă vrea să colaboreze. Pe vremea aceea, lucram şi la revista Modern. Eram cu redactora şi cu un domn care lucra cu noi. Era elev în clasa a XII-a. A acceptat şi a doua zi l-am văzut la redacţie. Uite aşa a rămas, a lucrat pentru un număr al revistei, i-a plăcut. Era un tip care, ca şi acum, emana nobleţe, educaţie", spune Zina Dumitrescu.

Colaborarea s-a mărginit însă la un singur număr al revistei, în acele pagini viitorul om politic prezentând tendinţele primăvarăvară ale hainelor masculine din anul 1971. La acea vreme, pentru prestatia sa, Tăriceanu a câştigat 250 de lei. Cativa ani mai tarziu, Zina Dumitrescu il remarca pe Catalin Botezatu, fara de care nu s-a mai facut nici un pictorial de moda, pana in 1989. Nu se stie insa cum ar fi decurs cariera lui, daca Tariceanu lua modelingul in serios...

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework