cinci avantaje demonstrate ale consumului de brânză

cinci avantaje demonstrate ale consumului de brânză

Cum se face că cei mai longevivi europeni, francezii și italienii, sunt mari consumatori de brânză? Există vreo legătură între cele două fenomene? Greu de spus. Sigur este că medicii din întreaga lume văd destule beneficii în consumul de brânză.

  1. British Journal of Nutrition (UK) spune că un consum zilnic de 50 grame de brânză este asociat cu un risc cu până la 18% mai mic de boli de inimă. Calciul, potasiul, magneziul şi vitaminele riboflavina şi B12 pot juca un rol crucial în reducerea riscului de dezvoltare a bolilor cardiace.
  2. Journal of Clinical Nutrition (SUA): consumul a 50 de  grame de brânză pe zi poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu până la 8%.
  3. AJCN (Suedia): Calciul din brânză, care creşte secreţia de insulină şi reduce rezistenţa la insulină – pune o frână sănătoasă diabetului de tip 2.
  4. Journal of Clinical Nutrition (Europa): consumul de 90 de grame de brânză într-adevăr te poate ajuta să trăieşti mai mult, conform unui studiu care a urmărit 960 de bărbaţi francezi timp de aproape 15 ani pentru a vedea dacă alimentele pe care le-au mâncat au avut vreo legătură cu lungimea vieţii.
  5. Nutrition Reviews: brânza îţi îmbunătăţeşte nivelul colesterolului. Nutrition Reviews a comparat colesterolul sanguin al oamenilor care consumau o dietă prescrisă pe bază de brânză, cu o altă categorie care consuma o dietă pe bază de unt. Deşi ambele diete aveau aproximativ aceeaşi cantitate de grăsimi saturate şi calorii, consumatorii de brânzeturi şi-au încheiat studiile cu un nivel mai scazut de colesterol.

Încheiem textul cu o galerie foto cu brânzeturile delicioase de la Zimbria pe care vi le recomandăm cu căldură.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework