plante benefice sanatatii in functie de zodie

plante benefice sanatatii in functie de zodie

Zodiacul ierburilor de leac. Fiecarui semn zodiacal ii corespunde cate o planta medicinala, care actioneaza puternic in timpul tratamentului naturist

Paducelul, planta Berbecilor  - Berbecii se plang mai ales de probleme in zona capului: traumatisme, migrene, boli ORL, stomatologice, febra si surmenaj. Prevenirea lor se realizeaza cu o alimentatie bogata in potasiu: varza, spanac, conopida, castraveti, ceapa, cartofi, masline, mere. Dar cel mai eficient tratament este cel rapid, pentru ca berbecii n-au rabdare sa astepte rezultatele. De aceea, Berbecii sunt si cei mai curajosi nativi in fata interventiilor chirurgicale. Tratamentul medicamentos si sportul sunt preferate terapiei naturiste. Berbecul este deseori impulsiv, din aceasta cauza avand probleme cu tensiunea si inima. Planta medicinala care i se potriveste este paducelul, cea care ii va linisti inima, pulsul ridicat si starea de nervozitate. 

Taurii prefera menta - Taurii pot avea afectiuni la nivelul gatului, ale maxilarului inferior si tiroidei, fiind predispusi la amigdalita, laringita, boli genitale. Au un organism puternic in fata bolilor, dar un sistem digestiv sensibil. Cea mai buna solutie in cazul Taurilor este preventia naturista si dietoterapia. Planta cea mai buna pentru aceasta zodie este menta pentru ca regleaza functiile intestinale, combate afectiunile respiratorii si durerile menstruale. Taurii sunt mari gurmanzi. Dar trebuie sa aiba grija sa includa in alimentatie legumele si fructele care au efecte maxime asupra sanatatii lor: sparanghelul, anghinarea, cerealele si fasolea, strugurii, merele, perele si fructele de padure.

Planta Gemenilor: sovarful - Gemenii au grija in general de sanatatea lor, nelasand bolile sa avanseze. Pentru ei orice tratament este eficace. Li se potrivesc ierburile aromatice, dintre acestea cu efecte puternice fiind sovarful. Aceasta planta calmeaza tusea, produce bronhodilatatie, fiind de folos Gemenilor care sunt frecvent atacati de raceli. Sovarful este foarte bun si in tratarea reumatismului si a atrozelor. Gemenilor le priesc mancarurile din mazare, fasole cu bob lat, morcovi, prajiturile cu nuci. Starea lor de anxietate se trateaza bine cu migdale. Nativilor le sunt recomandate si ceaiurile de chimen si anason.

Tarhonul ii ajuta pe Raci - Racul e sensibil la boli si se teme de suferinte. Ori se prezinta greu la medic, ori e ipohondru. Dar Racilor le fac foarte bine tratamentele naturiste si hrana sanatoasa. Racul cu greu este convins sa faca sport, dar odata ce prinde gulstul miscarii, devine un adept al acesteia. Ii place sa manance, de aceea trebuie indrumat atent de un nutritionist. Planta lui este tarhonul care are actiune stomahica, problemele racului fiind mai ales de natura digestiva (constipatii) si proasta circulatie sanguina. In plus, tarhonul ajuta la refacerea stocului de saruri minerale. Pentru tonifierea organismului, dar si pentru evitarea afectiunilor aparatului digestiv, Racilor li se recomanda varza alba si rosie, napi, peste, lactate sarace in colesterol.

Pentru Lei e buna rostopasca - Leii nu au probleme cu bolile infectioase, dar sunt predispusi la afectiuni cardiovasculare si accidente. Unoeri, interventia chirurgicala e cea mai buna optiune, fiindca nu pot fi pacaliti cu tratamente placebo si nu cred in medicina traditionala. Lipsa miscarii le poate dauna, Leii trebui sa faca sport si sa tina o dieta adecvata. Urzicile, stevia, spanacul, loboda le sunt recomandate in cura. Orezul si mierea, rozmarinul, sofranul, dafinul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia lor. Planta lor de leac este rostopasca, buna in combaterea anginei pectorale, a tahicardiei, a insuficientei cardiace si a artritei. Floarea-soarelui si galbenelele sunt si ele foarte eficiente in tratarea bolilor Leilor.

Planta Fecioarelor e rozmarinul -  Fecioarele nu admit decat tratamente naturiste dovedite, simple, iar daca nu sunt convinse de faima schemelor de terapie, prefera sa nu ia nimic. Cele mai eficiente pentru ele sunt metodele babesti, dieta sanatoasa si ceaiurile. Zodia lor este predispusa la boli legate de circulatia sangelui, pancreas, tranzit intestinal, diabet, apendicita. Fecioarele sunt foarte senibile la stres. Planta lor e rozmarinul, cu efect garantat in cazul acestor nativi atit ca planta de leac, cat si la condimentarea mancarurilor. Cartofii, guliile si telina sunt alimentele recomandate, plus plimbarile lungi si yoga. 

Balantele se fac bine cu ardei iute - Balantele au un organism rezistent in fata stresului si a bolilor. Totusi, atunci cand se imbolnavesc, au nevoie de medicamente, fiindca prefera terapiile naturiste doar ca adjuvant. Insa, odata ce crede intr-un tratament, Balanta il urmeaza cu sfintenie. Problemele de sanatate apar la rinichi, vezica biliara si prostata, iar persoanele de varsta a doua sunt predispuse la neurastenii. Planta de leac a Balantelor trebuie sa fie ardeiul iute. Capsaicina, subtanta continuta de ardeii iuti, este excelenta in tratarea diabetului, a afectiunilor prostatei, a tulburarilor digestive, e un excelent detoxifiant si depurativ. Balantele ar trebui sa manance multe cereale, sparanghel si fasole.

Porumbarul, planta Scorpionilor - Scorpionii sunt plini de vitalitate, dar sensibili la simptomele pe care le neglijeaza. Prefera tratamentele naturiste, fiindca la cele medicamentoase dezvolta reactii adverse. Sanatatea lor are de suferit pe aparatul genital, colon, nativii fiind predispusi la hemoroizi, hepatita. Suporta destul de greu boala si au nevoie de o lunga convalescenta. Planta lor de leac este porumbarul, cu proprietati laxative, depurative, calmante, in cazul durerilor de stomac si dischinezii biliare, antiseptice si antiinflamatoare. Siropul de fructe de porumbar ajuta scorpionii sa-si revina dupa boala. Alimentatia lor trebuie sa se bazeze pe ceapa, ardei capia, praz, urzica.

Sagetatorii tintesc scorusul - Sagetatorii sunt foarte activi, cei mai multi fac sport care, combinat cu dietoterapia, le asigura o stare buna de sanatate. Rar se intimpla sa aiba nevoie de operatii, iar optimismul ii ajuta sa se vindece repede. Pot fi afectati de boli ereditare, altfel nu sunt predispusi la afectiuni cronice. Alimentatia sanatoasa si ceaiurile le sunt indicate, dar le accepta cu greu, fiind inclinati spre excese alimentare. Nativii spot avea obezitate, pancreatita, diabet, coxartroza. Cea mai buna planta pentru ei este scorusul, excelent impotriva arterosclerozei si spondilozei. Ceapa si usturoiul, in cantitati cat mai mari, le fortifica organismul. Telina, dafinul, citricele, coacazele fac minuni pentru sanatatea lor.

Leacul Capricornilor e Tataneasa - Nativii zodiei Capricorn prefera sa fie prevazatori, cu o alimentatie sanatoasa si sport in locul medicamentelor. Semnul Capricornului guverneaza scheletul, cu pecadere genunchii, pielea si dintii. Majoritatea bolilor deriva din sedentarism, nativii fiind predispusi la dermatite, pancreatite, nefrite. Iarba lor este tataneasa, pentru ca alantoina, cel mai important principiu activ al tatanesei, are efecte antiinflamatoare, antitumorale si favorizeaza regenerarea tesuturilor. Trateaza ranile, tumorile, nevralgiile, fracturile si entorsele. Le sunt indicate alimentele pe baza de amidon (cartofi, paste, ovaz) sau de fier (sfecla-rosie, spanac), dar si ciupercile de padure si gutuile.

Varsatorilor li se potriveste valeriana - Varsatorii accepta tratamentele naturiste si homeopatia. Pe parcursul vietii ajung adeptii alimentatiei sanatoase si incearca sa faca sport. In ciuda stilului de viata, au grija de ei. Nu se tem sa mearga la medic. Problemele varsatorilor tin de circulatia periferica, sistemul nervos simpatic, cortexul cerebral. Pot suferi de depresii si angoase, encefalite, Parkinson, dar si varice si arterite. Planta recomandataa nativilor este valeriana, excelenta in tratarea bolilor nervoase si a depresiilor. Din alimentatie nu trebuie sa le lipseasca porumbul, merele, ridichile, telina, alunele, citricele si fructele uscate.

Flori de tei pentru Pesti -  Pestii au rareori incredere in ceea ce le recomanda medicii, asa ca umbla prin mai multi specialisti. In final, poate accepta tratamentul recomandat de o persoana draga. Printre leacurile care au efect asupra Pestilor, cea mai importanta este dragostea celor apropiati. Tratamentul placebo are efect imediat. Picioarele si mucoasele sunt cele mai sensibile, nativii fiind predispusi la raceli, gripe puternice, tuberculoza si infectii microbiene. Sunt sensibili la frig. Planta cea mai buna pentru Pesti este floarea de tei, cu proprietati expectorante, neurosedative, decongestive, antiinflamatoare si calmante. Alimente utile pentru aceasta zodie: pepeni, castraveti, dovlecei, ananas.

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework