Muzeul Ororilor de la Maternitatea Ploiești - galerie foto

Muzeul Ororilor de la Maternitatea Ploiești - galerie foto

Anii 90. Rețineți anul, pentru că vorbim despre ceva petrecut după Revoluție. La Maternitatea Ploiești funcționează un soi de Muzeu al Ororilor, ceva ce încalcă toate normele universale privind demnitatea umană. O demonstrează un reportaj de presă apărut în ziarul local Cheia Succesului, din 1994. Textul care însoțește imaginile ne scutește de orice alte comentarii:

"Ceea ce vedeţi sunt realităţi crude, surprinse pe pelicula aparatului de fotografiat, cu numai câteva zile în urmă, la Maternitatea din Ploieşti: copil nou-născut f[ră ochi, gură, nas, dar cu un com în fnmte (foto 1); doi gemeni malformaţi (foto 2); un altul fără un picior și restul aşa cum se vede (foto 3); şi un alt monstru pe care ne abţinem să-l mai descriem. Cauzele apariției unor asemenea copii, mulţi dintre ei poate, sunt multiple. Specialiştii cu care am discutat susţin că sunt victime ale Cemobâlului, accidentul nuclear de acum 9 ani având un "cuvânt" de spus vreo 20 de ani de acum înainte. Fireşte, o bună parte din vină aparţine şi mamelor care tratează cu uşurinţă primele trei luni de sarcină, atunci când fătul prinde contur.

Se menţionează, astfel, factorii infecţioşi: gripa, rubeola, hepatita; factorii toxici: alcoolul, antibioticele (mai ales tetraciclina); manevrele manuale şi, nu în ultimul rând, intervenţiile empirice făcute în vederea îmlăturării sarcinii; factorii ereditari.

Majoritatea acestor copii nu au viaţă lungă, doar câteva zile, cazurile lor fiind incompatibiie cu viaţa. Fie ca acest îngrozitor fotoreportaj pe care cu greu ne-am hotărât să-l dăm să reprezinte un avertisment pentru mame. Pentru că dacă de Cemobâl nu putem încă scăpa, ceilalţi factori de risc sunt la dispoziţia dumneavoastră, stimate doamne".

Dincolo de bunele intenții ale jurnaliștilor, rămân totuși două întrebări: Muzeul Ororilor de la Maternitatea Ploiești mai există? Mai are cineva de acolo, prin dulap, borcane cu "monștri"? Le mai face cineva poze, așa, ca subiect de divertisment oribil? Cine a fost responsabil de această mizerabilă atitudine față de niște copii care nu au ales cum să se nască?

(vom reveni)

rticol susținut de Capsula Timpului

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework